5. "ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ - РЕСТЛ ФЕСТ" на ЧУКАРИЦИ

8. децембра у Културном центру "Чукарица" биће одржан 5. филмски фестивал "РЕСТЛ ФЕСТ" који је до сада имао такмичарски карактер. Главна награда, Гран при "РЕСТЛ ФЕСТ-а" додељиван је најбољем уфилму фестивала, док су награде „Бело врело” додељиване најбољем документарном и играном филму, а повеље „Банова шкољка” су додељиване за режију, ауторску музику, камеру, монтажу и анимацију. Ове године, због целокупне ситуације са Корона вирусом и ограниченим средствима, фестивал ће бити ревијалног карактера , тако да ће бити приказани победнички филмови претходних фестивала.

Фестивал организује Културни центар „Чукарица”,, а под покровитељством Министарства културе и информисање Републике Србије. Улаз је бесплатан.

„РЕСТЛ ФЕСТ” је први фестивал филма и видео-радова на Чукарици који се бави темом рециклаже у уметности. Познато је да приликом стварања филмског дела или видео-рада, без обзира на жанр, приступ и ауторски оквир, доста материјала остаје неискоришћено у финализацији. Имајући то у виду, КЦ „Чукарица” је одлучио да организује фестивал који ће да промовише идеју рециклаже постојећег и неискоришћеног филмског материјала и стварање неког новог ауторског дела – играног, документарног или анимираног филма, и тако подржи еколошки аспект у култури и уметности.