post

U KC "ČUKARICA" PREDSTAVLjENA NOVA KNjIGA MATIJE BEĆKOVIĆA "POEMA, DRUGA KNjIGA"

Sinoć je u Kulturnom centru „Čukarica“, na tradicionalnoj tribini "Susret s piscem",  akademik Matija Bećković, predstavio  svoju novu knjigu "Poeme, druga knjiga", u izdanju Srpske književne zadruge.

Prva knjiga "Poema" objavljena je  pre 40 godina. Bilo je to priznanje autoru dijalekatskih pesničkih pripovedaka (Reče mi jedan čoek, Kostići, Bogojavljenje, Unuk Alekse Marinkova, Lele i kuku…).
Sada su pred čitaocem nove Bećkovićeve poeme, napisane u 21. veku: pobožno-molitvene, autopoetičke i istorijsko-istraživačke, zavičajno-istraživačke , ljubavne i dr.
Razgovor o knjizi vodio je Mileta Aćimović Ivkov, književni kritičar.

post

„MUZIKA MLADOSTI“ ZA KRAJ MUZIČKIH SUSRETA

Nastupom učenika Muzičke škole „Vatroslav Lisinski“ završeni su 27. Muzički susreti „Jesen na Čukarici“. Po tradiciji, poslednje veče ovog festivala uvek je namenjeno mladim muzičkim talentima, koji imaju ambicije da za neku godinu nastupaju na velikim scenama širom Srbije i Evrope. Tako je bilo i ove godine. Učenici, sa različitih smerova, su izvodili kompozicije koje su pripremili za ovu priliku, a roditelji, rođaci i prijatelji nisu štedeli svoje dlanove, sve vreme su dugim aplauzima nagrađivali izvođače na sceni KC „Čukarica“.

Prisutnima su se obratili: direktorka MŠ „Vatroslav Lisinski“, Milena Antović i v.d. direktor KC „Čukarica“, Miodrag Rakočević.

Ovom događaju prisustvovali su i predsednica Skupštine GO Čukarica, Lidija Jovanović i većnik za preduzetništvo i zapošljavanje, sport i omladinu, Slaviša Šotra.

post

KC „ČUKARICA“ OBELEŽIO DEČIJU NEDELjU

U ponedeljak, 2. oktobra, Kulturni centar „Čukarica“, je zajedno sa drugarima iz Predškolske ustanove Čukarica, obeležio početak Dečije nedelje, koja se ove godine obeležava pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“.

Glumci Teatra „Dodir“, predstavom “Čarobna knjiga“ skrenuli su pažnju deci na značaj čitanja knjiga još u ranom dsetinjstvu. U predstavi, junaci iz bajki, zbog nečitanja beže iz knjige. Veštica, Pinokio i Kapetan Kuka žale se na samoću i prašinu jer se njihove bajke retko čitaju. Pisac pokušava da ih nagovori da se ipak vrate u svoje bajke i da će deca ubiduće, više čitati knjige, jer su njihovom zdravom odrastanju potrebni takvi junaci. Uz niz komičnih i dramatičnih zapleta, pisac uspeva da ih nagovori da se ipak vrate u svoje priče... tako da deca mogu da nastave da čitaju dobro poznate bajke koje uvek nose brojne pouke o pravim vrednostima u životu.

post

OTVARENA IZLOŽBA „TU, OKO NAS NA ČUKARICI“

U okviru manifestacije „Dani evropske baštine“, u petak 29. septembra, u galeriji Kulturnog centra „Čukarica“ otvorena je izložba fotografija Milivoja Miša Rupića, pod nazivom „Tu, oko nas na Čukarici“.

U skladu sa temom, Rupić je priredio izložbu fotografija značajnih verskih objekata, škola, hanova, industrijskih objekata, spomenika, sportskih društava nastalih tokom XIX i XX veka na Čukarici, koji čine bogato kulturno nasleđe ove opštine. Zainteresovani izložbu mogu pogledati do 10. oktobra.

detaljnije
post

MATIJA BEĆKOVIĆ GOST KULTURNOG CENTRA „ČUKARICA“

Na tradicionalnoj tribini „Susret s piscem“, u PONEDELjAK, 2.OKTOBRA sa početkom u 19 časova, u Kulturnom centru „Čukarica“, književnik Matija Bećković predstaviće svoju knjigu „Poeme, knjiga druga“, koja je izašla nedavno u izdanju Srpske književne zadruge. Razgovor vodi književni kritičar, Mileta Aćimović Ivkov.

Ulaz slobodan.

detaljnije
post

„KOVAČI“

ČETVRTAK, 05.10. u 19.30

Igraju: Janko Maglovski, Milan Milošević, Ana Pavlović i Bojan Vukenović

Ulaz slobodan.

 

post

„KO SE TAMO SMEJE?“ – PRVA REPRIZA

PETAK, 06.10. u 20

Veče stendap komedije Studija „BIS!“
Ulaz slobodan.

Predstava je poklon Studija „BIS!“, GO Čukarica i KC „Čukarica“

Besplatne ulaznice, najviše dve, možete preuzeti od 02.10.

post

IGRAONICA ZA PRAVILAN RAZVOJ DEVOJČICA

detaljnije
post

STUDIO GLUME

detaljnije
post

STUDIO CRTANjA I SLIKANjA ZA DECU I MLADE

detaljnije
post

STUDIO DžEZ BALETA

detaljnije
post

STUDIO KLASIČNOG BALETA

detaljnije
post

UPIS U TOKU

post

CRTANjE I SLIKANjE ZA ODRASLE

detaljnije
post

MUZIKAONICA

detaljnije