post

DANI EVROPSKE BAŠTINE

post

AMBASADOR PALESTINE U KC „ČUKARICA“ NA PREDAVANjU „ARAPSKI SVET U BEOGRADU“

U saradnji sa Arapskim kulturnim centrom, juče je u Kulturnom centru „Čukarica“ u okviru projekta „Ceo svet u Beogradu“ održano prvo u nizu predavanja o istoriji, geografiji, običajima i kulturi arapskih zemalja.

Na samom početku učenicima čukaričkih osnovnih škola, "Plavi krug", "Miloš Crnjanski", "Ljuba Nenadović" i "Đorđe Krstić", obratio se ambasador Palestine u Beogradu, Njegova ekselencija Mohamed Nabhan.

Ambasador je pozdravio sve prisutne, zahvalio se direktoru KC "Čukarica" na podršci u realizaciji ovog programa koji je, po njegovim rečima, značajan za bolje razumevanje i upoznavanje raznolikosti arapskog sveta koga čine 22. zemlje, koje se prostiru na teritoriji severne Afrike i jugozapadne Azije.

Prisutne je pozdravio i direktor KC „Čukarica“, Miodrag Rakočević, rečima "da je ovo samo naš mali doprinos u širenju i negovanju kultura drugih naroda".

Naredno predavanje je 20. oktobra.

detaljnije
post

ARAPSKA KULTURA

ČETVRTAK, 22.09. od 14 do 18

Predavanje o arapskoj kulturi i umetnička radionica.

Pod pokroviteljstvom Kulturnog centra "Čukarica", u okviru projekta "Ceo svet u Beogradu", održaće se ciklus predavanja i radionica u organizaciji Arapskog kulturnog centra i nastavnika osnovnih škola sa opštine Čukarica.

Druženje počinje 22. septembra u 14 časova, u galeriji Kulturnog centra  "Čukarica" uvodnim predavanjem o arapskom svetu. Ciklus predavanja će svečano otvoriti počasni gost Njegova Ekselencija Mohamed Nabhan, ambasador države Palestine u  Beogradu. 

Organizatori: Arapski kulturni centar i KC „Čukarica“

detaljnije
post

OTVORENA IZLOŽBA SLIKA "RADOST CVEĆA"

Sinoć je u galeriji Kulturnog centra "Čukarica" "Start '06" otvorena prva samostalna izložba slika Snežane Cvetinović pod nazivom "Radost cveća". Na izložbi su predstavljene 33 slike, rađene različitim tehnikama - akrilik, uljani pastel i kombinovana tehnika. Izložbu je otvorila Nada Tanasijević, urednik likovnog programa KC "Čukarica", a prisutnima se obratila i autorka izložbe.

Snežana Cvetinović slikanjem se bavi poslednjih deset godina. Inspiraciju za svoje radove nalazi u svom okruženju - licima prolaznika, dečijem stvaralađtvu, prirodi...

post

NAJAVA KONCERTA "BEOGRADSKOG KVARTETA HARFI"

Koncert će biti održan u u sredu, 28.09. u 19.30 u okviru 26. Muzičkih susreta "Jesen na Čukarici" i u okviru manifestacije Dani evropske baštine 2022. sa temom „Održivo nasleđe“.

Ulaz je slobodan.

 

 

post

KABARE ZASNOVAN NA JESENjINOVIM ŽIVOTNIM PRIČAMA

Uz zvuke gitare i poznate ruske melodije, u utorak uveče, u punoj galeriji Kulturnog centra „Čukarica“ je predpremijerno izveden poetski kabare „Jesenjin u Beogradu“. Pisac Goran Lazović se kroz svoje stihove osvrnuo na Jesenjinov život, poeziju i brojne ljubavi koje su ga pratile u životu. Jesenjinove životne priče su ovom piscu poslužile kao naslovi da velikom pesniku ispriča šta nam se dogodilo skoro sto godinama posle njegove smrti.

detaljnije
post

„ČAROBNA KUHINjA“

SUBOTA, 24.09. u 12

POZORIŠTE MAKSIMUS ART

Igraju:

Kuvarica Makarona-Ana Aleksić

Kuvar Ringlo – Željko Aleksić

Cena karte:400,00 din.

post

PREDUZETNIŠTVO

NOVI PROGRAM U ORGANIZACIJI KULTURNOG CENTRA „ČUKARICA“

Preduzetništvo je idealna prilika da radite za sebe i da se bavite onim što vama najbolje leži u oblasti u kojoj možete da istaknete svoj potencijal i sposobnosti.

Program traje dva i po meseca.

Realizovaće se subotom od 9,00 do 11,30 časova.

Program vodi: Goran Simić, master inženjer menadžmenta

detaljnije
post

UPIS U TOKU!

JOGA

GRAĐANI KOJI SE PRIJAVE DO 20. SEPTEMBRA IMAJU POPUST OD 10 % NA POMENUTE PROGRAME!

JOGA je drevna veština samorazvoja koja podrazumeva upotrebu tehnika: fizičkih položaja, vežbi kontrole energije putem disanja, relaksaciono - meditativnih vežbi, koncentracije, meditacije i samorealizacije.

Termini: dva puta nedeljno u trajanju od 90 minuta.

post

UPIS U TOKU!

REKREATIVNI BALET ZA ODRASLE

GRAĐANI KOJI SE PRIJAVE DO 20. SEPTEMBRA IMAJU POPUST OD 10 % NA POMENUTE PROGRAME!

Ovaj program podrazumeva osnovne vežbe klasičnog baleta (vežbe sa štapom, vežbe na sredini sale i skokove). Ovim vežbama se postiže bolja pokretljivost celog tela, kondicija, harmonija pokreta i gracioznost. Sve vežbe su prilagođene polaznicima koji nemaju iskustvo u klasičnoj baletskoj igri.

TERMINI: dva puta nedeljno u trajanju od 60 minuta.

 

post

SEZONA 2022/2023. POČINjE! UPIS U TOKU!