„LAV I MIŠ“

Predstava za decu "Lav i miš" je rađena po motivima istoimene Dositejeve basne.

„Lav i miš“ nam govori o dobročinstvu, ljubavi i prijateljstvu. Mališani od glumaca otrkivaju koliko dobročinstvo znači svima bez obzira na to da li su veliki ili mali, slabi ili jaki. Glumci deci poručuju da je dobrota osnov za svako prijateljstvo. Kako se radi o muzičkoj basni ova predstava predstavlja jednu alegoriju koja oslikava ljudske naravi, prožetu poznatim numerama klasične muzike.

Da li će lav dozvoliti mišu da jede njegovu hranu, kakav će sporazum između njih nastati, ko će koga ubediti, kako će miš spasiti lava od lovaca, da li će na kraju ove dve životinje postati prijatelji ostaje da se vidi na kraju ove komedije za decu.

Predstava je poučna, komunikativna i interaktivna, glumci imaju divne kostime, maske i lutke koje je napravio profesionalni lutkar Zoran Stojanović Ćule.

Baletsko i glumačko umeće Alise Oravec, u ulozi miša, i kreativnost Predraga Kolarevića, akademskog glumca u ulozi lava, uspevaju da drže pažnju, izmame osmehe i aplauze najmlađe publike.

Još da napomenemo da pored toga što smo želeli da ispoštujemo ovu Dositejevu plemenitu ideju, dali smo sebi slobodu da predstava dobije i crte ekološkog obrazovnog karaktera.