„ЛАВ И МИШ“

Представа за децу "Лав и миш" је рађена по мотивима истоимене Доситејеве басне.

„Лав и миш“ нам говори о доброчинству, љубави и пријатељству. Малишани од глумаца отркивају колико доброчинство значи свима без обзира на то да ли су велики или мали, слаби или јаки. Глумци деци поручују да је доброта основ за свако пријатељство. Како се ради о музичкој басни ова представа представља једну алегорију која осликава људске нарави, прожету познатим нумерама класичне музике.

Да ли ће лав дозволити мишу да једе његову храну, какав ће споразум између њих настати, ко ће кога убедити, како ће миш спасити лава од ловаца, да ли ће на крају ове две животиње постати пријатељи остаје да се види на крају ове комедије за децу.

Представа је поучна, комуникативна и интерактивна, глумци имају дивне костиме, маске и лутке које је направио професионални луткар Зоран Стојановић Ћуле.

Балетско и глумачко умеће Алисе Оравец, у улози миша, и креативност Предрага Коларевића, академског глумца у улози лава, успевају да држе пажњу, измаме осмехе и аплаузе најмлађе публике.

Још да напоменемо да поред тога што смо желели да испоштујемо ову Доситејеву племениту идеју, дали смо себи слободу да представа добије и црте еколошког образовног карактера.