„HERKULES“

Cilj predstave je da upozna decu sa jednim antičkim mitom, koji poput mnogih drugih grčkih mitova nosi razne etičke poruke, koje bi trebalo da snaže karakterne osobine najmlađih. U ovoj predstavi nećemo se baviti samo vrlinama herojstva fizičke snage, koja je u savremenom dobu postala kult, već su tu i druge vrline, poput upornosti, obrazovanosti, solidarnosti sa slabijim, empatičnosti i td. Akcenat u predstavi je stavljen na Herkulesovo detinjstvo i dane kada je razne plemenite veštine  učio od svojih vaspitača, poput muziciranja na liri, snalaženja pomoću nebeskih tela, korišćenja matematike, poznavanja geometrijskih tela.

Funkcija predstave  je višeznačna i odnosi se na podsticanje obrazovanja, etičkih vrednosti, fizičke spretnosti.

Radnja: Mnogima poznata, a za decu interesantna. Da bi stekao slobodu i vinuo se u Olimpijske visine, Herkules će morati da reši dvanaest teških zadataka koje će mu postaviti ljubomorni kralj Euristej... Moraće da savlada Nemejskog lava, savlada hidru iz Lerna koja prlja prirodnu okolinu,obere zlatne jabuke...Da bi sve to učinio, pored njegove snage, Herkulesu će biti potrebno i znanje i mudrost, koje je sticao kao dečak uz svog učitelja.

Likovi predstave su Herkules, bog Zevs, boginja Hera, Nemejski lav, hidra iz Lerna, a u tumačenju profesionalnih glumaca, glumice i dva glumca. 

RADOVI POLAZNIKA I ČLANOVA STUDIJA CRTANJA I SLIKANJA NA 58. LIKOVNOM SALONU AMATERA BEOGRADA

U galeriji „Ikar“ u Zemunu sinoć je otvoren 58. Likovni salon amatera Beograda, likovna manifestacija koja se održava, već 70 godina.
Posetioci su mogli da vide radove 88 autora iz 9 likovnih studija i udruženja. O izložbi su govorili Slobodan Vujović i selektorka Sofija Ljubičić, istoričar umetnosti.
Prijatno iznenađenje bili su najstariji slikari Vera Mirić i Milija Knežević iz Studija crtanja i slikanja KC“Čukarica“.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE "POSLEDNJI ARGONAUT"

Na književnoj tribini "Susret s piscem”, sinoć je u Kulturnom centru „Čukarica“ predstavljena knjiga „Poslednji argonaut“ Aleksandra Gatalice. Razgovor sa autorom knjige vodio je književni kritičar Mileta Aćimović Ivkov.
Zaboraviti sve ili se sećati svega - šta je veće prokletstvo? Glavni junak romana Aleksandra Gatalice najednom zaboravlja čitavu svoju privatnu istoriju. U nadi da će pronaći lek za amneziju, stiže u zavod u kojem ga dovode na prag potpunog sećanja na čitave epohe i sve ljude koje su u njima živeli...DALJE

"DANI MIHOLJSKE PREVLAKE U BEOGRADU"

Pravoslavno sportsko društvo „Sveta Srbija“ sinoć je u Kulturnom centru „Čukarica“, u okviru  manifestacije „Dani Miholjske prevlake u Beogradu“, organizovalo humanitarni koncert za obnovu  manastira Svetog Arhangela Mihaila. Publika je imala priliku da čuje: hor manastira  Presvete Bogorodice Trojeručice sa Avale,  oca Serafima Petkovića, grupu „Srbče“, folkorni ansambl „Sveti Đorđe“, društvo guslara „Bajo Pivljanin“ i Beogradski muški hor pod upravom  đakona Vladimira Rumenića...DALJE


 

„TRI LEPEZE“ – PREMIJERA

SREDA, 17.10. u 17

Predstava za decu - Japanska bajka

Tekst: Pavle Teofilović
Režija: Nikola Isaković
Igraju: Marija Karović, Saša Đurašković i Danilo Petrović.

„METOHIJO, SRCE SRBIJE“

SREDA,17.10. u 19

Samostalna izložba slika Krsta Vasiljevića.

Izložba će biti otvorena do 29. oktobra.

Ulaz slobodan.

„ČORBA OD KANARINCA“

ČETVRTAK, 18.10. u 20

Tekst: Miloš Radović
Režija: Staša Koprivica
Igraju: Mina Lazarević i Ljubomir Bandović

Cena karte: 500,00 din.

„ČETIRI GODIŠNjA DOBA“

SUBOTA, 20.10. u 12 

Balet za decu.

Libreto i režija: Predrag Kolarević

Igraju: Ana Lipij i Miroslav Petrović.

Cena karte: 250,00 din.

PROGRAMI ZA DECU I MLADE

Upis je u toku!
Učini nešto za sebe!
Izaberi  po svojoj meri!

Engleski jezik
Crtanje i slikanje
Izrada nakita tehnikom quilling
Klasičan i Džez balet
Škola pevanja
Studio glume za decu
Studio glume za mlade

Školica sporta

Više informacija o ovim programima možete pronaći na stranici: PROGRAMI ZA DECU I MLADE

REKREATIVNI PROGRAMI

Upis je u toku!
Učini nešto za sebe!
Izaberi  po svojoj meri!

Pilates
Joga
Zumba
Body definition
Rekreativni balet za odrasle

Karipski plesovi
Orijentalni ples

Više informacija o ovim programima možete pronaći na stranici: PROGRAMI REKREACIJE

UNIVERZITET ZA TREĆE DOBA

Upis je u toku!
Učini nešto za sebe!
Izaberi  po svojoj meri!

Engleski jezik
Crtanje i slikanje
Informatička obuka
Tai či čuan
Izrada nakita tehnikom quilling ili filigrani od papira

Više informacija o ovim programima možete pronaći na stranici: UNIVERZITET ZA TREĆE DOBA

Univerzitet za treće doba

Programi Univerziteta za treće doba postali su već tradicionalni u ponudi centra. To su crtanje i slikanje, engleski jezik, tai či čuan, informatička obuka, joga itd..

Studio lepih umetnosti

Studio lepih umetnosti čine: studio klasičnog baleta, studio džez baleta, dramski studio, studio modernog plesa, orijentalnog plesa,  likovna radionica itd.

Programi rekreacije

Programi rekreacije koje u Centru možete pohađati Vi ili Vaše dete su: pilates, joga, zumba fitness, studio densa, joga za trudnice, vežbe za mame i malu decu, rekreativni balet za odrasle itd.