post

„SVET PO MOJOJ MERI“ – POKLON MJUZIKL ZA DECU

Mjuzikl „Svet po mojoj meri“, koji je na repertoaru Kulturnog centra „Čukarica“ 28. juna u 19 časova, je kruna rada studenata druge godine Muzičke pedagogije Fakulteta muzičke umetnost u Beogradu, na predmetu „Improvizacija glasom i klavirom“ koji vodi profesorka Vera Milenković.

Na ovom predmetu studenti se osposobljavaju da sami komponuju pesme na sopstvene tekstove, rade scenario, scenografiju, kostime i rekvizite.

Mjuzikl „Svet po mojoj meri“ je namenjen deci.

Ulaz slobodan.

post

MJUZIKL „MAČKE“ NA POKLON ČUKARIČKOJ PUBLICI

Mjuzikl „Mačke“, kultnog britanskog kompozitora Endrua Lojda Vebera, biće izveden na sceni Kulturnog centra „Čukarica“ u petak, 28. juna u 20 časova.

Ovaj mjuzikl pripremili su studenti treće i četvrte godine Muzičke pedagogije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Adaptaciju matrice uradio je Radoslav Spasić, a pripremu, prepev, adaptaciju songova i režiju vanr.prof. Milena Petrović.

Ulaz slobodan.

detaljnije
post

„UZIMANjE ŽELjE“ I „OPŠTINA PODUJEVO“

SREDA, 19.06. u 19

PREDSTAVLjANjE KNjIGE PROZE VESNE PAUNOVIĆ ĐUKIĆ I MONOGRAFIJE O PODUJEVU MILANA MARKOVIĆA.

Učestvuju: akademik Rade Biočanin, Radmila Savić Srdanović, dr Mirjana Bojanić Ćirković, Milica Durlević, Dejan Jekić - muzička pratnja.

Program vodi: Anđelija Đukić.

Ulaz slobodan.

 

post

DEČIJI SVET PRETOČEN U SLIKE

U subotu, 15. juna u 11 časova, u galeriji „Start '06“ Kulturnog centra „Čukarica“ otvorena je 14. Godišnja izložba radova polaznika Studija crtanja i slikanja za decu i mlade.

Svoje radove, inspirisane različitim životnim situacijama, izložilo je 19 učenika koji su tokom protekle školske 2018/19. godine vredno radili, savladavajući različite  likovne tehnike uz pomoć akademskog slikara Igora Jovanovića, koji vodi ovaj studio.

Polaznici su uz pomoć olovke, grafita, voštanih  i vodenih boja, plastelina, gline... svoj šarenoliki svet pretočili u slike, crteže i skulpture i tako preneli svoje doživljaje svega onoga što ih okružuje.

Na ovaj način, KC „Čukarica“ pruža priliku mladim i talentovanim likovnjacima da  svoj rad predstave  široj publici.

Izložbu možete pogledati svakog radnog dana, od 9 do 19 časova.

 

 

post

JAVNI ČAS POLAZNIKA STUDIJA GLUME

Tokom vikenda na sceni Kulturnog centra "Čukarica“ svoje glumačko umeće pokazali su mališani koji pohađaju Studio glume u grupi Suzane Radović i Svetlane Komad Petrović, kao i u grupi Jelene Velkovski.

Da li će gluma biti njihovo profesionalno opredeljenje ne znamo, ali da su savladali osnove glumačkog zanata uverili smo se na javnim časovima koje su održali polaznici Studija glume Kulturnog centra "Čukarica".

Srećni što nastupaju na pozorišnoj sceni, oni su, baš kao pravi profesionalci, dali sve od sebe da prisutne u sali zadive svojim scenskim nastupom.

post

ZAVRŠNI ČAS BALERINA KC „ČUKARICA“

Brojnim i maštovitim koreografijama, balerine Kulturnog centra „Čukarica“ su, 13. juna, na sceni pokazale prisutnima šta su sve naučile tokom protekle školske godine. Obučene u bajkovite baletske haljinice i raspoložene za igru, dale su sve od sebe da prisutne oduševe svojim plesom.

Program klasičnog baleta namenjen je devojčicama uzrasta od 4 do 14 godina i održava se dva puta nedeljno.

Studio klasičnog baleta vodi balerina Vesna Šubarić Stanković.

post

UPIS U TOKU!

IZABERI PO SVOJOJ MERI

Poštovani sugrađani, provedite kreativno svoje slobodno vreme na nekom od umetničkih, rekreativnih i edukativnih programa Kulturnog centara „Čukarica“.

 PRVI ČAS JE BESPLATAN!

 

detaljnije