post

"ČAROBNE REČI" - KNjIGA POEZIJE MARTINE BOGOVAC

Sinoć je u Kulturnom centru „Čukarica“ Martina Bogovac predstavila svoju prvu zbirka poezije i kratkih zapisa „Čarobne reči“.

Kroz stihove se tuguje i raduje, sanja i stvara čaroban svet, rekla je Martina na početku promocije, kojoj je prisustvovao veliki broj njenih prijatelja, rođaka i kolega. Sem stihova koje je čitala, ona je svojoj publici priredila i kratak muzički program koji je upotpunio ovo veče. Martina Bogovac rođena je 1980. godine. Osnovnu i srednju školu završila je u Inđiji. Trenutno živi i radi u Beogradu. Knjigu „Čarobne reči“ izdala je 2023. godine u Beogradu.

post

30 GODINA UDRUŽENjA „STARI ČUKARIČANIN“

Udruženje „Stari Čukaričanin“ bogatim kulturno-umetničkim programom obeležilo je u utorak, 7. maja, u Kulturnom centru „Čukarica“ značajan jubilej - 30 godina postojanja.

Ovim povodom predsednica Udruženja, Slavka Vilotijević otvorila je izložbu fotografija, slika i ručnih radova, koji su nastali tokom proteklih godina. Tako da se, po njenim rečima, posetioci mogu upoznati sa brojnim aktivnostima Udruženja. Koliko su bili angažovani na različitim poljima, pokazuju njihove brojne humanitarne akcije, kulturni događaji (izložbe, koncerti, promocije knjiga...), zajednički izleti i ekskurzije...

Nakon otvaranja izložbe, u sali ove ustanove kulture priređen je i „Vaskršnji koncert“, na kome su nastupali: Ansambl „Ima dana“, Udruženje „Makedonium“, grupa „Pohorski Đerdan“, Hor CK Rakovica i drugi...

post

FESTIVAL POZORIŠNOG STVARALAŠTVA DECE I MLADIH ČUKARICE

„POZORIŠTARIJE NA ČUKARICI“

Kulturni centar „Čukarica“ od ove godine, 2024. pokreće Festival pozorišnog stvaralaštva dece i mladih Čukarice - „Pozorištarije na Čukarici“, koji će se održati krajem maja ili početkom juna u velikoj sali ove ustanove.

Festival je namenjen deci i mladima predškolskog i školskog uzrasta koji učestvuju u dramskim sekcijama i zajedno sa svojim drugarima, tokom godine, realizuju brojne kratke pozorišne forme na tekstove poznatih pisaca, ali i na tekstove čiji su oni autori.

 Poziv_na_festival.pdf

Formular_za_prijavu_dramske_grupe.doch

detaljnije
post

„SVI SMO PRIČE – Koja je tvoja?“

ČETVRTAK, 09.05. u 20

Omladinski teatar Studija „BIS!“

Cena karte: 800,00 din.

post

„CVRČAK I MRAVICA“

SUBOTA, 11.05. u 12

Pozorište „Bajkograd“

Cena karte: 500,00 din.