4. POZORIŠNI FESTIVAL "ŠTRIH FEST"

I ovoga puta na programu su predstave nastale spajanjem štrihova, delova teksta koji nisu iskorišćeni u predstavama koje se izvode ili su se nekad izvodile.

Festival otvara predstava „Skončanje Maksimovo" u izvođenju glumaca Mladalačkog Alternativnog Teatara (MAT) iz Beograda.

Predstava „Skončanje Maksimovo" inspirisana je satiričnim pripovetkama Vuka Bezarevića, Branislava Nušića i Duška Radovića. U njoj se prepliću pitanja o smislu života, trapavosti smrti i problemu velikog broja neoženjenih meštana u imaginarnom selu Blejovo.

Pored ove, na repertoaru „Štrih festa“ su i predstave: „Najveća tajna“ Bajka za odrasle - utorak, 3. decembar, „Tanki zidovi“ - sreda, 4. decembar i revijalna predstava „Sve za tebe ljubavi“ - četvrtak, 5. decembar.

Poslednji dan festivala, 6. decembar, rezervisan je za svečanu dodelu nagrada: „Gran pri za najbolje integrisan tekst“, „Čitačka voda'' za najbolju režiju, „Gazda Stojko Čukar'' za najbolju izvedenu predstavu, „Milan Srdoč“ i „Olivera Marković“za najbolja glumačka ostvarenja.