post

DAN SLOVENSKE PISMENOSTI

Poštovani sugrađani, draga deco,
 
u ponedeljak, 25. maja u 11 časova, Kulturni centar „Čukarica“ je, zbog situacije izazvane virusom COVID-19, Dan slovenske pismenosti (24. maj) obeležio u virtuelnom druženju sa bibliotekarima i učenicima osnovnih škola sa Čukarice: „Stefan Dečanski“ „Dositej Obradović“ i „Ujedinjene nacije“, kao i sa koordinatorkom Srpske dopunske škole za Francusku i Italiju, Blaženkom Trivunčić.
detaljnije
post

KLASIČAN BALET ZA DECU

Klasičan balet za decu baziran je na osnovnim texnikama klasičnog baleta, prilagođen je uzrasnim grupama dece, i pomaže njixovom pravilnom razvoju.

Namenjen je devojčicama uzrasta od 4 do 14 godina.Organizuje se u večernjim časovima, dva puta nedeljno u trajanju od 45 minuta.

post

DžEZ BALET ZA DECU

Džez balet je moderna umetnička igra proizašla iz klasičnog baleta. Bazira se na baletskoj texnici koja je dopunjena savremenim plesnim elementima i slobodnijim pokretima. Za ovaj ples vezuju se sloboda, energija, dinamika i moderna muzika.

Program se preporučuje devojčicama od 5 do18 godina, a organizuje se dva puta nedeljno u trajanju od 60 minuta.

post

STUDIO CRTANjA I SLIKANjA ZA DECU

Program za mlađu grupu (od 6 do 11 godina) kroz upoznavanje sa osnovnim likovnim elementima, u programu su zastupljene metode razvijanja motorike, kongnitivnih sposobnosti, kao i razvijanje mašte i radoznalosti.

Program za stariju grupu (od 12 do 18 godina) je opširniji i individualniji. Počinje sa upoznavanjem osnovnih likovnih elemenata: tačaka, linija, boja, tekstura, površina, volumena. Zatim, se uče osnovni principi kompozicije i ulazak u boju tj. tehniku.

Organizuje se jednom nedeljno u trajanju od tri školska časa.

post

ŠKOLICA SPORTA

Trenizi su usmereni na razvoj motorike i koordinacije kod dece, kroz osnovne sportove koji su propraćeni motoričkim poligonima, elementarnim igrama i osnovnim oblicima kretanja (xodanje, trčanje, skakanje, puženje, penjanje, višenje).

Program je namenjen deci od 3 do 10 godina.

post

REKREATIVNI BALET ZA ODRASLE

Ovim vežbama se postiže bolja pokretljivost celog tela, kondicija, xarmonija pokreta i gracioznost. Sve vežbe su prilagođene polaznicima koji nemaju iskustvo u klasičnoj baletskoj igri. Prednost ovog programa je mogućnost da se polaznici bolje upoznaju sa baletskom umetnošću i osete lepote klasičnog baleta.

Održava se 2 puta nedeljno, za uzrast adolescenata i odraslix koji vole

klasičan balet.

post

ORIJENTALNI PLES

Orijentalni (trbušni) ples je naziv koji se koristi za srednjoistočne i bliskoistočne plesne stilove. Pogodan je za osobe svix godina i telesne građe, a može biti onoliko zaxtevan koliko plesač to sam izabere.

Program se realizuje dva puta nedeljno u večernjim časovima

u terminima od po sat vremena.

post

TAI ČI ČUAN

Tai či čuan se, za razliku od ostalix vrsta vežbanja, sastoji od zbira „fizičkix“ pokreta koji stimulišu cirkulaciju i bioenergiju tela, a pritom ne remete ritam srca i ne ubrzavaju disanje. Pri vežbanju nije potrebna fizička snaga ili brzina, pa je ova jedinstvena vežba dostupna svima: starima i mladima, ženama i muškarcima, kao i osobama sa pojedinim zdravstvenim poteškoćama.

Organizuje se u prepodnevnim časovima,

dva puta nedeljno u terminima od po 1 sat i 30 minuta.

 

post

STUDIO CRTANjA I SLIKANjA ZA ODRASLE

Program je usmeren na sticanje znanja iz oblasti likovne umetnosti kroz upoznavanje i savladavanje crtačkix i likovnix veština koje omogućavaju polaznicima da svoju sklonost iskažu likovnim izražavanjem i da deo slobodnog vremena provedu uživajući u crtanju i slikanju.

Organizuje se u prepodnevnim časovima, radnim danom

u terminima od po 4 sata u dogovoru sa polaznicima.