АКТИВИВИЗАМ МЛАДИХ У КУЛТУРИ

Трибину је водила Софија Ковачевић, ученица Тринаесте београдске гимназије и чланица Информативне редакције младих „Инфо Чука“.

Прошло је 6 година од оснивања Информативне редакције младих „Инфо Чука“ Културног центра „Чукарица“. Кроз редакцију до сада је прошло више од сто ученика основних и средњих школа, али и по неки студент којем се идеја, о окупљању младих на овај начин, допала. Кажем прошло, зато што су неки брзо напустили ову причу, неки су остали и вредно раде, а неки су након редакције отишли на студије и заражени „вирусом“ новинарства, хонорарно наставили да се баве овим послом у електронским и штампаним медијима, као и интернет порталима.
Мисија испуњена!
Успели смо да заинтересујемо један број младих да се укључе у креирање културних садржаја и да на тај начин испоље своју креативност. Да својим личним ангажовањем покушају да промене оно што им се не допада у ближем и ширем окружењу. Да их одвојимо од устаљених активности и „натерамо“ да своје идеје јасно дефинишу и покушају да спроведу у дело.
Млади Чукарице су кроз редакцију „Инфо Чука“ укључени у реализацију часописа за младе „Тинејџер“, који излази сваке године у децембру, пројектима „Културологија за најмлађе“ и „Нико као мој Београд“, а ове године и у реализацију документарног филма „Путевима културно-историјског наслеђа Чукарице“.
Опробали су се ка новинари, водитељи, организатори, сниматељи...

Признаћете, искуство које може само да им помогне у животу, ма чиме се они професионално бавили.