„30 СРПСКИХ ЗАШТО“

О КЊИЗИ:

РЕЧ ИЗДАВАЧА

У доба великог брата а малих људи, када покушавају да нам наметну неприродно, неморално и за Српство погубно, када огњиште хоће да нам упепеле а писмена затру, појаве се књиге, као што је ова, које стоје као бедем насупрот свему томе. Књиге које као светионик сијају у мраку и које су путоказ ка опоравку Србије. Господин Драган Милошевић не само да поставља питања ЗАШТО нам се нешто дешава већ нам даје и одговоре на њих. Његово ЗАТО је сведочење, опомена и благоделовање, засновано на историјским чињеницама, уједно и позив на саборовање и делање на ползу народа српског и добробит Отаџбине. Мишљења сам да се пред нама налази једно капитално дело које треба да оплемени душу сваког Србина и да засветли у сваком српском дому. Да нам буде пријут и прибежиште у овим чудним временима. И звон да нас освести и пробуди. Востани Сербије!!!

Веселин П. Џелетовић

 

ОД НАЦИОНАЛНОГ ЗАБОРАВА ДО НАЦИОНАЛНЕ ИСТИНЕ

Књига је писана за ширу читалачку публику а посебно је добродошла за млађе генерације, којима се, нажалост и у данашње време, директно или индиректно, потурају лажи да ћемо лакше живети ако поништимо сопствену традицију, одрекнемо се својих митова и националних великана, заборавимо на огромно културно наслеђе и слободарске, праведничке и хуманитарне победе које су нам у наслеђе оставили наши преци.

Томислав Кресовић, новинар и публициста, рецензент

 

ИСКУПИТЕЉСКА МИСИЈА ДРАГАНА МИЛОШЕВИЋА - ПРОТИВ ЗАБОРАВА

Милошевићева читанка српских заблуда, којима смо наивно и детиње праштали жртве, територије, најумније и највредније јунаке, јасним ''зашто'', на почетку сваке тематске целине, опомиње да се тргнемо, узмемо у памет, подсетимо и научимо своје потомство истини и заостатку, како бисмо се научили насушној самоодбрани од растакања и нестанка са вековне земље, намењене, можда, некоме другоме.

Жана Живаљевић, новинар