САРАДЊА КЦ "ЧУКАРИЦЕ" СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СРПСКИХ ДОПУНСКИХ ШКОЛА У ДИЈАСПОРИ

Пошто представници Српских допунских школа нису могли да присуствују завршној манифестацији, многи од њих искористили су летњу паузу да посете Културни центар "Чукарица" и лично преузму награде за своје ученике. Поред наставника из Словеније, Грчке, Немачке, Француске, данас нас је посетила и наставница из Српске допунске школе из Швајцарске, Снежана Шароњић.

Она је у разговору са представницима КЦ "Чукарица", Миленом Митровић и Марином Петровић, истакла значај пројекта "Моје наслеђе – Читалачка значка" који је умрежио бројне српске школе у дијаспори широм Европе, којима је подршка матице неопходна и веома значајна за рад и опстанак. Пренела је позитевне утиске родитеља деце која су учествовала у програму, који по њиховом мишљењу доприноси очувању српског језика, историје и писма.

Госпођа Шароњић је изразила жељу за наставком сарадње путем бројних програма које покреће Културни центар "Чукарица" ( Читалачка значка, "Ја бих стихом да ти кажем", "Мостови пријатељства" – размена новогодишњих и божићних честитки...), које деца радо прихватају и заједно са својим другарима из Србије тако граде нераскидиве мостове пријатељства.

У том циљу Културни центар "Чукарица" крајем августа организује Округли сто на тему "Сарадња и подршка Српским допунским школама у дијаспори", на коме ће учествовати координатори и наставници Српских допунских школа, основних школа са Чукарице, књижевни критичари, библиотекари и представници ГО Чукарица.