400 КЊИГА ЗА ДЕЦУ У РАСЕЈАЊУ

Велики број грађана, деце и наставника се одазвало овој акцији, тако да је за непунa два месеца прикупљено око 400 књига.

Овом догађају ће, поред поменутих представника из КЦ "Чукарица" и школа у дијаспори, присуствовати и Виолета Ђорђевић, виши сарадник Библиотеке града Београда, Данијела Алексић, координатор активности на пројекту "Моје наслеђе", Славица Бркић Миливановић, професор српског језика у ОШ "Јован Дучић", Нови Београд и Соња Вуковић, педагог школе у Осојанима, Косово и Метохија.

Присутни ће овом приликом одржати и радни састанак, други по реду, на коме ће бити речи о значају подршке матице Српским допунским школама у расејању и будућим програмским активностима које ће повезати ученике из ових школа са ђацима из Србије. Анализираће досадашњу сарадњу и разговарати о новим облицима повезивања.

Акцију "Књига за друга", КЦ "Чукарица" је покренуо у октобру месецу са циљем прикупљања књига за школске библиотеке у дијаспори и она траје до краја школске године, тачније до јуна месеца 2021. године. Она је део пројекта "Моје наслеђе" који је КЦ "Чукарица" покренуо 2018. године са циљем неговања културе говора, писања и очувања богатог културног наслеђа.