ПОДСЕЋАЊЕ НА СТАРЕ ЗАБОРАВЉЕНЕ ДЕЧИЈЕ ИГРЕ

Игре су део програма "Хајде да се сиграмо" који је Културни центар "Чукарица" реализовао уз велику подршку Факултета спорта и физичког васпитања и ОШ "Бановић Страхиња".

Програм је осмислио професор ФСФВ, Душан Митић. Он је заједно са својим студентима помагао основцима да се опробају у овим старим, помало заборављеним играма, које су некада имале велику улогу у физичком развоју и одрастању малишана. Интересовање је било велико. Преко 120 ученика се надметало у овим традиционалним играма, које су њихови родитељи, баке и деке често упражњавали у свом детињству. Овај интересантан догађај пропратио је и Већник за предузетништво и запошљавање, омладину и спорт ГО Чукарица, Славиша Шотра.

За успомену на овај спортски дан, КЦ "Чукарица" је свим учесницима поклонио Бонтон - правила лепог понашања у установама културе и распоред часова.

"Хајде да се сиграмо" је програм који је КЦ "Чукарица" организовао у оквиру пројекта "Културологије за најмлађе" који се реализује сваке године у октобру месецу, током Дечије недеље. Ове године акценат је био на физичкој култури, која је предуслов за правилан психички и физички раст и развој деце и младих.
Троструки победници у: обарању руку, надвлачењу конопца, прескакању вијаче, ходању на штулама, багу и другим играма су: Лела Венчански, Наталија Милосављевић, Дина Ђоковић, Андреа Матић, Јана Станковић, Јана Хрлог, Ива Трифковић, Гала Ивановић, Миа Маринковић, Сава Бојковски, Петар Спакић, Данило Жилић, Дуња Барјактаревић, Вања Николић, Стефан Савић, Страхиња Трнавац, Александар Благојевић, Огњен Нешић, Матеја Шипетић.

 

0