post

„СВЕТ ПО МОЈОЈ МЕРИ“ – ПОКЛОН МЈУЗИКЛ ЗА ДЕЦУ

Мјузикл „Свет по мојој мери“, који је на репертоару Културног центра „Чукарица“ 28. јуна у 19 часова, је круна рада студената друге године Музичке педагогије Факултета музичке уметност у Београду, на предмету „Импровизација гласом и клавиром“ који води професорка Вера Миленковић.

На овом предмету студенти се оспособљавају да сами компонују песме на сопствене текстове, раде сценарио, сценографију, костиме и реквизите.

Мјузикл „Свет по мојој мери“ је намењен деци.

Улаз слободан.

post

МЈУЗИКЛ „МАЧКЕ“ НА ПОКЛОН ЧУКАРИЧКОЈ ПУБЛИЦИ

Мјузикл „Мачке“, култног британског композитора Ендруа Лојда Вебера, биће изведен на сцени Културног центра „Чукарица“ у петак, 28. јуна у 20 часова.

Овај мјузикл припремили су студенти треће и четврте године Музичке педагогије на Факултету музичке уметности у Београду.

Адаптацију матрице урадио је Радослав Спасић, а припрему, препев, адаптацију сонгова и режију ванр.проф. Милена Петровић.

Улаз слободан.

детаљније
post

„УЗИМАЊЕ ЖЕЉЕ“ И „ОПШТИНА ПОДУЈЕВО“

СРЕДА, 19.06. у 19

ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ ПРОЗЕ ВЕСНЕ ПАУНОВИЋ ЂУКИЋ И МОНОГРАФИЈЕ О ПОДУЈЕВУ МИЛАНА МАРКОВИЋА.

Учествују: академик Раде Биочанин, Радмила Савић Срдановић, др Мирјана Бојанић Ћирковић, Милица Дурлевић, Дејан Јекић - музичка пратња.

Програм води: Анђелија Ђукић.

Улаз слободан.

 

post

ДЕЧИЈИ СВЕТ ПРЕТОЧЕН У СЛИКЕ

У суботу, 15. јуна у 11 часова, у галерији „Старт '06“ Културног центра „Чукарица“ отворена је 14. Годишња изложба радова полазника Студија цртања и сликања за децу и младе.

Своје радове, инспирисане различитим животним ситуацијама, изложило је 19 ученика који су током протекле школске 2018/19. године вредно радили, савладавајући различите  ликовне технике уз помоћ академског сликара Игора Јовановића, који води овај студио.

Полазници су уз помоћ оловке, графита, воштаних  и водених боја, пластелина, глине... свој шаренолики свет преточили у слике, цртеже и скулптуре и тако пренели своје доживљаје свега онога што их окружује.

На овај начин, КЦ „Чукарица“ пружа прилику младим и талентованим ликовњацима да  свој рaд предстaве  широј публици.

Изложбу можете погледати сваког радног дана, од 9 до 19 часова.

 

 

post

ЈАВНИ ЧАС ПОЛАЗНИКА СТУДИЈА ГЛУМЕ

Током викенда на сцени Културног центра "Чукарица“ своје глумачко умеће показали су малишани који похађају Студио глуме у групи Сузане Радовић и Светлане Комад Петровић, као и у групи Јелене Велковски.

Да ли ће глума бити њихово професионално опредељење не знамо, али да су савладали основе глумачког заната уверили смо се на јавним часовима које су одржали полазници Студија глуме Културног центра "Чукарица".

Срећни што наступају на позоришној сцени, они су, баш као прави професионалци, дали све од себе да присутне у сали задиве својим сценским наступом.

post

ЗАВРШНИ ЧАС БАЛЕРИНА КЦ „ЧУКАРИЦА“

Бројним и маштовитим кореографијама, балерине Културног центра „Чукарица“ су, 13. јуна, на сцени показале присутнима шта су све научиле током протекле школске године. Обучене у бајковите балетске хаљинице и расположене за игру, дале су све од себе да присутне одушеве својим плесом.

Програм класичног балета намењен је девојчицама узраста од 4 до 14 година и одржава се два пута недељно.

Студио класичног балета води балерина Весна Шубарић Станковић.

post

УПИС У ТОКУ!

ИЗАБЕРИ ПО СВОЈОЈ МЕРИ

Поштовани суграђани, проведите креативно своје слободно време на неком од уметничких, рекреативних и едукативних програма Културног центара „Чукарица“.

 ПРВИ ЧАС ЈЕ БЕСПЛАТАН!

 

детаљније