„МАЧКА У ЧИЗМАМА И ЗЛИ ЧАРОБЊАК“

Представа „Мачка у чизмама и зли чаробњак“ премијерно је изведена крајем децембра 2022. године.

Оригинални текст која је написала Светлана Сретеновић ослања се на познату причу о млинару и његовој мудрој мачки која га из невоље извлачи својом виспреношћу и лукавством.

Представа је премијерно изведена уочи премијере филма о Мачку у чизмама у децембру 2022. Године.

Представа прати причу о млинару Џеку који уз савете своје верне мачке, коју је као наследство добио од оца, успева да надмудри краља, привуче принцезину пажњу и на крају изађе као победник у сукобу са злим чаробњаком.

Представа обилује музичким нумерама за које су написани оригинални текстови као и пратећим кореографијама и оне доприносе представи и њеним заплетима.

Духовити заплети, али и упечатљиво разрешење сукоба чаробњака и мачке, дају овој представи одређену дозу драматичности, али она има и неопходну поуку за најмлађе - да у животу треба бити храбар и амбициозан, а то је много лакше кад су прави пријатељи уз нас.

У представи играју Светлана Сретеновић у улози Мачке у чизмама, Тијана Биочанин у улози Краља, Принцезе и злог Чаробњака и Саша Али Домазет у улози Млинара Џека и сељака.

Ова представа је настала као резултат дугогодишњег искуства Светлане Сретеновић дипл. глумице и драмског педагога у игрању и режирању дечјих представа („Цврчак Цврле и мрав Мрле“, „Сунце и Луна“, „Пепељуга и миш Цоле“, „Снежна земља“, „Кнез од белог лука“, „Бака Зима итд“. „Зечицина заврзлама“ итд ) а које су игране широм Србије. Ова представа је уједно и једна од новијих представа насталих у Удружењу Цеца и деца.

Текст и режију потписује Светлана Сретеновић.

Улоге: Светлана Сретеновић, Саша Али Домазет и Тијана Биочанин.