„30 SRPSKIH ZAŠTO“

O KNjIZI:

REČ IZDAVAČA

U doba velikog brata a malih ljudi, kada pokušavaju da nam nametnu neprirodno, nemoralno i za Srpstvo pogubno, kada ognjište hoće da nam upepele a pismena zatru, pojave se knjige, kao što je ova, koje stoje kao bedem nasuprot svemu tome. Knjige koje kao svetionik sijaju u mraku i koje su putokaz ka oporavku Srbije. Gospodin Dragan Milošević ne samo da postavlja pitanja ZAŠTO nam se nešto dešava već nam daje i odgovore na njih. Njegovo ZATO je svedočenje, opomena i blagodelovanje, zasnovano na istorijskim činjenicama, ujedno i poziv na saborovanje i delanje na polzu naroda srpskog i dobrobit Otadžbine. Mišljenja sam da se pred nama nalazi jedno kapitalno delo koje treba da oplemeni dušu svakog Srbina i da zasvetli u svakom srpskom domu. Da nam bude prijut i pribežište u ovim čudnim vremenima. I zvon da nas osvesti i probudi. Vostani Serbije!!!

Veselin P. Dželetović

 

OD NACIONALNOG ZABORAVA DO NACIONALNE ISTINE

Knjiga je pisana za širu čitalačku publiku a posebno je dobrodošla za mlađe generacije, kojima se, nažalost i u današnje vreme, direktno ili indirektno, poturaju laži da ćemo lakše živeti ako poništimo sopstvenu tradiciju, odreknemo se svojih mitova i nacionalnih velikana, zaboravimo na ogromno kulturno nasleđe i slobodarske, pravedničke i humanitarne pobede koje su nam u nasleđe ostavili naši preci.

Tomislav Kresović, novinar i publicista, recenzent

 

ISKUPITELjSKA MISIJA DRAGANA MILOŠEVIĆA - PROTIV ZABORAVA

Miloševićeva čitanka srpskih zabluda, kojima smo naivno i detinje praštali žrtve, teritorije, najumnije i najvrednije junake, jasnim ''zašto'', na početku svake tematske celine, opominje da se trgnemo, uzmemo u pamet, podsetimo i naučimo svoje potomstvo istini i zaostatku, kako bismo se naučili nasušnoj samoodbrani od rastakanja i nestanka sa vekovne zemlje, namenjene, možda, nekome drugome.

Žana Živaljević, novinar