SARADNjA KC "ČUKARICE" SA PREDSTAVNICIMA SRPSKIH DOPUNSKIH ŠKOLA U DIJASPORI

Pošto predstavnici Srpskih dopunskih škola nisu mogli da prisustvuju završnoj manifestaciji, mnogi od njih iskoristili su letnju pauzu da posete Kulturni centar "Čukarica" i lično preuzmu nagrade za svoje učenike. Pored nastavnika iz Slovenije, Grčke, Nemačke, Francuske, danas nas je posetila i nastavnica iz Srpske dopunske škole iz Švajcarske, Snežana Šaronjić.

Ona je u razgovoru sa predstavnicima KC "Čukarica", Milenom Mitrović i Marinom Petrović, istakla značaj projekta "Moje nasleđe – Čitalačka značka" koji je umrežio brojne srpske škole u dijaspori širom Evrope, kojima je podrška matice neophodna i veoma značajna za rad i opstanak. Prenela je pozitevne utiske roditelja dece koja su učestvovala u programu, koji po njihovom mišljenju doprinosi očuvanju srpskog jezika, istorije i pisma.

Gospođa Šaronjić je izrazila želju za nastavkom saradnje putem brojnih programa koje pokreće Kulturni centar "Čukarica" ( Čitalačka značka, "Ja bih stihom da ti kažem", "Mostovi prijateljstva" – razmena novogodišnjih i božićnih čestitki...), koje deca rado prihvataju i zajedno sa svojim drugarima iz Srbije tako grade neraskidive mostove prijateljstva.

U tom cilju Kulturni centar "Čukarica" krajem avgusta organizuje Okrugli sto na temu "Saradnja i podrška Srpskim dopunskim školama u dijaspori", na kome će učestvovati koordinatori i nastavnici Srpskih dopunskih škola, osnovnih škola sa Čukarice, književni kritičari, bibliotekari i predstavnici GO Čukarica.