Ученици српских школа из Француске и Италије учествовали на конкурсу „Ја бих стихом да ти кажем“

Послали су 39 поетских видео записа у којима деца из ових земаља рецитују стихове наших познатих песника, али и своје стихове.

Видео клипом наше другарице из Француске Уне Тривунчић, у коме она рецитује стихове Владислава Петковића Диса „Међу својима“, почињемо са објављивањем радова који су пристигли на конкурс „Ја бих стихом да ти кажем“.

Подсетићемо се на многе наше песнике и њихове прелепе стихове, међу којима су: „Стрепња“ Десанке Максимовић, „Прва љубав“ Мике Антића, „Ма шта ми рече“ Љубивоја Ршумовића, „Добри суседи“ Јована Јовановића Змаја, „Санта Мариа дела салуте“ Лазе Костића и многи други.

Видео материјал нам је послала професорка српског језика Марија Праизовић, која је са својим сарадницима похвалила Културни центар „Чукарица“ који је покренуо овај конкурс.

Овим путем се захваљујемо нашим пријатељима, ученицима и наставницима Српске допунске школе из Француске и Италије, на послатом материјалу и поздрављамо их са жељом да буду истрајни и успешни у својој мисији која има за циљ очување писма, језика и културно – историјског наслеђа српског народа.

 

АКО ВОЛИТЕ ПОЕЗИЈУ ПРАТИТЕ НАС И СВОЈИМ ЛАЈКОМ НАГРАДИТЕ ВИДЕО КЛИП КОЈИ ВАМ СЕ НАЈВИШЕ ДОПАДА.