„PRE RATA“– PREMIJERA

Predstava "Pre rata", inspirisana istoimenim filmom Vuka Babića iz 1966., predstavlja skladan spoj dva Nušićeva dela - "Ožalošćene porodice" i "Pokojnika".

Uloge:
Mateja Marić - Nikola Nikačević
Rina, njegova supruga - Ana Radovanović
Milan Novaković - Mladen Ivkov
Ljubomir Protić - Dušan Raičević
Agaton Arsić - Vuk Obućina
Vukica, njegova kći - Aleksandra Vukadinović
Tanasije - Đorđe Pantović
Vida, njegova supruga - Maja Tadić
Sarka - Ivana Višnjić Višnja
Proka - Nemanja Puvača
Gina, njegova supruga - Sofija Ristić
Trifun - Milan Vukajlović

Scenografija:
idejno rešenje - Nemanja Puvača
majstor scene - Miloš Novković Žuća
Odabir muzike: Isidora i Sofija Ristić
Majstor svetla: Bojana Stojanović
Majstor tona: Isidora Ristić
Kostim: fundus pozorišne trupe "Artisti"
Šminka: Zorana Teodosić Loka
Frizura: Jelena Vukadinović
Inspicijenti: Zorana Teodosić i Bojana Stojanović

Iz pijeteta prema tvorcima i akterima kultnog filma kojima se divimo, odlučili smo da zadržimo originalni naziv, iako smo u kreiranju i prilagođavanju scenarija koristili svoj, originalni postupak. Uprkos imenu, predstava "Pre rata", stapanjem dve Nušićeve komedije u jedno delo, na sceni oživljava univerzalne teme, rasterećene od vremenske i prostorne dimenzije.

Pre ili posle, Nušić je uvek sada! 

HUMANITARNI KONCERT ZA DEVOJČICU MAŠU ARTIKO

U petak, 29. juna sa početkom u 19 časova, u maloj sali Kulturnog centra „Čukarica“  biće održan humanitarni koncert za devojčicu Mašu Artiko, na kome će nastupiti operski pevači Narodnog pozorišta u Beogradu i profesori srednjih muzičkih škola: Sandra Prodanović Maslarević, Mirjana Begenišić, Jelena Aleksić, Kristina Ašković, Jelena Papić Čamdžić, Ljubica Dančević, Mirjana Jahurić, Ana Kovačević i Mirko Jorgović.

Na programu su dela popularne klasike i operske arije.

Devetogodišnjoj Maši, koja boluje od tumora na bubregu sa metastazama, hitno je potrebna finansijska pomoć kako bi nastavila lečenje u inostranstvu.
Ulaznica za koncert je novčani prilog, koji možete staviti u kutiju koja će biti postavljena na ulazu u salu. Minimalni iznos je 200,00 dinara. Donaciju možete da uplatiti i na broj žiro računa: 265-0000005179553-69.
Maša je učenica trećeg razreda, odličan je đak. Pored škole bavi se glumom i džez baletom. Nedavno je dobila ulogu u jednoj od naših serija. Učestvovala je na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, sve dok joj nije dijagnostikovan tumor. Tog momenta je počela velika borba ove male devojčice. Maša je 19. aprila primila prvu od planiranih 7 terapija.

Pozivamo sve ljude dobre volje da dođu na koncert, podrže akciju i pomognu maloj Maši!

POČELE RADIONICE IZRADE UNIKATNOG NAKITA

U umetničkom ambijentu ateljea Kulturnog centra „Čukarica“ u subotu i nedelju, 23. i 24. juna , održana je prva od pet radionica izrade unikatnog nakita.
Raznovrsne minđuše, narukvice, prstenje, ogrlice, rezultat su dvodnevnog rada dvanaest devojčica i jednog dečaka, koji su bili inspirisani željom da naprave što originalniji komad nakita.
Koristeći perle, stikere, ukrasne kamenčiće, žicu...oni su svoje ideje pretočili u nakit koji će zadržati za sebe ili pokloniti prijateljima.

Radionice vodi Mirjana Vuksanović, diplomirani vajar-zlatar. 

BESPLATNA "MODERNA MUZIČKA RADIONICA" U KC "ČUKARICA"

Muzičko udruženje „Džet klok“ i Kulturni centar „Čukarica“ tokom letnjeg raspusta, tačnije od 1. do 15. jula. 2018. godine, za decu uzrasta od 6 do 15 godina, organizuju besplatnu „Modernu muzičku radionicu“.

Muzička radionica je koncipirana tako da deci koja vole muziku i imaju dara za ovu vrstu umetnosti pruži priliku da se oprobaju u pevanju, sviranju gitare, klavira i bubnjeva, i tako im pomogne da se opredele za neku od ponuđenih opcija.
Zainteresovani se mogu prijaviti na imejl: mmradionica@gmail.com.


 

BESPLATNE KREATIVNE RADIONICE TOKOM LETNjEG RASPUSTA NA ČUKARICI

 
Pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu i Kulturnog centra „Čukarica“ tokom predstojećeg letnjeg raspusta biće realizovane besplatne radionice
„IZRADA UNIKATNOG NAKITA” koje će se odvijati u prostorijama Kulturnog centra „Čukarica“, Turgenjevljeva br.5.

Program je namenjen deci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Radionicu vodi Mirjana Vuksanović, dipl. vajar - zlatar.

Zbog ograničenog broja mesta, potrebno je izvršiti prijavljivanje na broj telefona: 011/3552 678.

TERMINI ODRŽAVANjA RADIONICA:

MESEC JUN:
1. grupa
23.06. subota 9-14h i 24.06. nedelja 9-14h

MESEC JUL:
2. grupa
07.07. subota 9-14h i 08.07. nedelja 9-14h

3. grupa
09.07. ponedeljak 9-14h i 10.07. utorak 9-14h

MESEC AVGUST:
4. grupa
16.08. četvrtak 9-14h i 17.08. petak 9-14h

5. grupa
18.08. subota 9-14h i 19.08. nedelja 9-14h i 14-15 h Završna izložba svih radova.
 

Univerzitet za treće doba

Programi Univerziteta za treće doba postali su već tradicionalni u ponudi centra. To su crtanje i slikanje, engleski jezik, tai či čuan, informatička obuka, joga itd..

Studio lepih umetnosti

Studio lepih umetnosti čine: studio klasičnog baleta, studio džez baleta, dramski studio, studio modernog plesa, orijentalnog plesa,  likovna radionica itd.

Programi rekreacije

Programi rekreacije koje u Centru možete pohađati Vi ili Vaše dete su: pilates, joga, zumba fitness, studio densa, joga za trudnice, vežbe za mame i malu decu, rekreativni balet za odrasle itd.