post

FESTIVAL POZORIŠNOG STVARALAŠTVA DECE I MLADIH ČUKARICE

„Pozorištarije na Čukarici“

Kulturni centar „Čukarica“ od ove godine, 2024. pokreće Festival pozorišnog stvaralaštva dece i mladih Čukarice - „Pozorištarije na Čukarici“, koji će se održati krajem maja ili početkom juna u velikoj sali ove ustanove.

Festival je namenjen deci i mladima predškolskog i školskog uzrasta koji učestvuju u dramskim sekcijama i zajedno sa svojim drugarima, tokom godine, realizuju brojne kratke pozorišne forme na tekstove poznatih pisaca, ali i na tekstove čiji su oni autori.

Ovim festivalom KC „Čukarica“ želi da podrži pozorišno stvaralaštvo dece i mladih i pruži im priliku da se predstave na sceni ove ustanove kulture.

 Poziv_na_festival.pdf

Formular_za_prijavu_dramske_grupe.doch

post

„TERAPEUTSKO PISANjE“ – prezentacija novog programa

U petak, 19. aprila u 19 časova, u Kulturnom centru „Čukarica“ biće održana prezentacija novog programa „Terapeutsko pisanje“, koji će u Kulturnom centru „Čukarica“ voditi Marija Zatezalo.

Marija je završila svetsku književnost, bavi se novinarstvom i pisanjem. Njen prvi roman „Otvori ako dogori“ izašao je ove godine na Sajmu knjiga.

Terapeutsko pisanje kao vrsta art terapije postoji još od 80-ih godina dvadesetog veka. Osmislio ga je dr Džejms Penibejker, socijalni psiholog koji je utvrdio da pisanje o traumatičnim događajima na poseban način ima izuzetno pozitivan uticaj na um i telo čoveka i da su rezultati vrlo brzo vidljivi.

Svi koji su zainteresovani za ovaj kurs mogu se prijaviti putem instagram profila marija_zatezalo i i-mejla pisacopsteprakse@gmail.com.

Ulaz slobodan.

detaljnije
post

BESPLATNA KREATIVNA RADIONICA „VASKRŠNjA DEKORACIJA“

U iščekivanju najlepšeg i najradosnijeg verskog praznika, Vaskrsa, u subotu, 20. aprila od 11 do 13 časova, u Kulturnom centru „Čukarica“ biće organizovana besplatna kreativna radionica „Vaskršnja dekoracija“.

Polaznici ove radionice će u dvočasovnom druženju sa modnom dizajnerkom, Nelom Gojak Isaković, koja će voditi ovaj program, osmišljavati i praviti ukrasne predmete za vaskršnju dekoraciju svog doma.

Radionica je namenjena mališanima uzrasta od 7 do 12 godina.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na broj telefona: 011 3552 678.

post

„SANjAJ“ – OTVORENA SAMOSTALNA IZLOŽBA DRAGANE DAŠE JOVANOVIĆ

Sinoć je u Galeriji „Start '06“ Kulturnog centra „Čukarica“ otvorena samostalna izložba slika Dragane Daše Jovanović, pod nazivom „Sanjaj“.

Nada Tanasijević, urednik likovnog programa u ovoj ustanovi, otvorila je izložbu i pozdravila prisutne koji su u velikom broju došli da podrže ovu umetnicu, koja je po struci profesor geografije. Inspirisana brojnim temama, autorka je ovoga puta publici predstavila više od dvadeset radova rađenih tehnikama: akrilik, kombinova i akvarel.

Izložbu možete pogledati do 29. aprila 2024. godine.

post

„NIČIJI“

ČETVRTAK, 18.04. u 19,30

Igraju: Đuro Brstina i Stevan Smiljanić

Cena karte: 700,00 din.

detaljnije
post

„DRUŠTVO MRTVIH PESNIKA“

PETAK, 19.04. u 20

Omladinski teatar Studija „BIS!“

Cena karte: 800,00 din.

detaljnije
post

„ČAROBNA METLA“

SUBOTA, 20.04. u 12
Pozorište „Veliki mali princ“

Cena karte: 500,00 din.

post

POZIV NA STRUČNI SKUP: UPOTREBA DIGITALNIH ALATA U RAZVIJANjU EKOLOŠKE I KNjIŽEVNE PISMENOSTI

Povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava sa zadovoljstvom vas pozivamo na jedinstveni stručni skup koji će se održati online putem Zoom aplikacije.

Datum: 18.4.2024. god.

Vreme: 12 časova

Lokacija: Onlajn, putem Zum aplikacije (link će biti poslat prijavljenim učesnicima)

Organizator: Kulturni centar "Čukarica", Beograd, Srbija

Tema Skupa: Kombinacija digitalnih alata Web 2.0 i Web 3.0 u kreiranju obrazovnog sadržaja: od ukrštenica do ekoloških bajki.

Voditelji skupa: Marija Golubović, profesor Razredne nastave, Vesna Ignjatović, profesor Informatike, Biljana Gradojević, profesor Tehnike i tehnologije, Miloš Kozić, profesor Hemije.

Zašto prisustvovati? Otkrijte kako moderni digitalni alati kao što su Crossword Labs, Chat GPT, Bing Image Creator i Storyjumper mogu biti iskorišćeni u obrazovnom procesu.

Naučite kako da kreirate i ilustrujete ekološku bajku koristeći AI tehnologije, čime doprinosite osvešćivanju o važnosti očuvanja životne sredine kod mlađih generacija. Pridružite se zajednici obrazovnih radnika, nastavnika, i stručnjaka iz oblasti digitalnih tehnologija u istraživanju novih metoda za obogaćivanje nastavnog procesa. Imajte priliku da razmenite iskustva i ideje sa kolegama iz regiona i Evrope.

Kako se prijaviti? Zainteresovani učesnici mogu se prijaviti na e-mail: ivesna1809@gmail.com i marijaglbv10@gmail.com, ili na broj telefona: 381607578400

Broj mesta je ograničen, stoga vas molimo da svoje učešće potvrdite što pre, a najkasnije do 12.4.

Dodatne Informacije: Za sve dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte putem email-a.

Pridružite nam se u ovom inspirativnom putovanju ka integraciji digitalnih tehnologija u obrazovanje, sa fokusom na podizanje ekološke svesti kod učenika osnovnih škola. Radujemo se vašem učešću!