VAJARSKA RADIONCA - ADA 2017.

Učesnici kolonije, akademski vajari: Danilo Jeknić, Nenad Milovanović, Vojkan Novović, Marko Lađušić i Miodrag Ivanović, potrudiće se da u predviđenom roku naprave po jednu skulpturu i tako daju svoj doprinos stvaranju parka skulptura na Adi Ciganliji.  Ove godine planirana je i postavka skulptura iz produkcije 2014, 2015. i 2016. god. na unapred određenim lokacijama, koje će oplemeniti prostor Ade Ciganlije i ponuditi nove sadržaje brojnim posetiocima.

Građani koji vole ovu vrestu umetnosti mogu da posete koloniju i pogledaju kako vešte ruke vajara od jednog običnog i bezličnog debla stvaraju interesantno umetničko delo.

Selektori Marko Lađušić, profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti i Miodrag Ivanović, akademski vajar, se zahvaljuju JKP „Zelenilo Beograd“ i preduzeću „Petrol“ d.o.o., koji su i ove godine pomogli realizaciju kolonije.

 

DIGITALIZACIJA KULTURNOG NASLEĐA I SAVREMENE UMETNOSTI

Tribina na temu „Digitalizacija kulturnog nasleđa i savremene umetnosti“  održana je u sredu, 20. septembra u 19 časova, u Kulturnom centru „Čukarica“.
O tome na koji način je srpska kultura prisutna u domenu digitalizacije i šta se sve preduzima u ovoj oblasti govorili su Dejan Masliković, pomoćnik ministra kulture i informisanja za razvoj digitalne istraživačke infrastrukture u oblasti kulture i umetnosti i Katarina Konstadinović, istoričar umetnosti.
Tribina je deo programa manifestacije „Dani evropke baštine“ koja se ove godine održava od 15. septembra do 3. oktobra 2017.godine.

"GREEN MOVIE" NA ČUKARICI

 
Juče su čukaričkoj publici, u okviru manifestacije „Dani evropske baštine" predstavljeni spotovi o prirodnim lepotama Srbije, koji su prvi put prikazani ove godine na 1. Festivalu kratkih spotova „Green movie“ u Nišu u organizaciji Zavoda za zaštitu prirode Srbije...DETALJNIJE
 
 
 
 

"JEŽEVA KUĆICA"

PETAK, 22.09. U 19

Dramski studio "BIS!"

Predstava za decu.

"ŠTA IZAZIVA POPLAVE, SUŠE I URAGANE"

 NEDELJA, 24.09. u 18

Predavanje pisca i naučnika prof.Spasoja Vlajića i muzičara i pisca Slobodana Vlajića.

Ulaz slobodan.

"SRPSKA TRADICIJA KROZ MUZIKU"

PONEDELJAK, 25.09. u 20

XXI Muzički susreti "JESEN NA ČUKARICI" 

Srbski pravoslavni pojci.

Ulaz slobodan.

 

"ROMANTIČNO VEČE"

UTORAK, 26.09. u 20

XXI MUZIČKI SUSRETI "Jesen na Čukarici"

 
ZEMUNSKI KAMERNI ORKESTAR
Dirigent - Đorđe Stanković, umetnički rukovodilac - Ružica Velimirović.
 
Ulaz slobodan.

"MUZIKA MEDITERANA"

SREDA, 27.09. U 20

XXI MUZIČKI SUSRETI "Jesen na Čukarici"

TRIO "SENSARTIKA"

Sanja Kalajić - violina, Miloš Marić - gitara, Darko Armenski - klarinet.

Ulaz slobodan.

 

"VEČE FILMSKE MUZIKE"

ČETVRTAK, 28.09. u 20

XXI MUZIČKI SUSRETI "Jesen na Čukarici"

 
TRIO „KAZABLANKA“
 
Branislava Podrumac - sopran, Nataša Radovanović - sopran, Dragana Anđelić Bunjac - klavir.
 
Ulaz slobodan.
 

 

"MUZIKA MLADOSTI"

PETAK, 29.09. u 20

XXI MUZIČKI SUSRETI "Jesen na Čukarici"

 
MLADI TALENTI MŠ „VATROSLAV LISINSKI“
 
Ulaz slobodan.
 

 

"VELIKA TRKA"

NEDELJA, 01.10. U 12

Dečija predstava.

Cena karte: 150,00 din.

Univerzitet za treće doba

Programi Univerziteta za treće doba postali su već tradicionalni u ponudi centra. To su crtanje i slikanje, engleski jezik, tai či čuan, informatička obuka, joga itd..

Studio lepih umetnosti

Studio lepih umetnosti čine: studio klasičnog baleta, studio džez baleta, dramski studio, studio modernog plesa, orijentalnog plesa,  likovna radionica itd.

Programi rekreacije

Programi rekreacije koje u Centru možete pohađati Vi ili Vaše dete su: pilates, joga, zumba fitness, studio densa, joga za trudnice, vežbe za mame i malu decu, rekreativni balet za odrasle itd.