BOG

U ime Studija "BIS!", pozivamo vas da u što većem broju dođete u KC "Čukarica" 14. septembra 2017. u 19.30 časova, kako bismo pozdravili Dramski studio Gimnazije iz Prokuplja, koji u organizaciji Dramskog studija "BIS!" gostuje sa komedijom "BOG" Vudija Alena.
 
Predstava "Bog" na ovogodišnjim Pozorišnim susretima gimnazija Srbije u Kragujevcu pretvorila se u rok/pop/klasični koncert (ili sve u jednom), ostavila publiku oduševljenom sa jedne, i pomalo zbunjenom sa druge strane... Svakako nije uobičajeno kada tri glumca ustanu iz publike i glume da su gledaoci, a u stvari glume da glume da su gledaoci. Iako su publiku ostavili pomalo u konfuziji, njihov talenat je bio evidentan, pa su dobili i stajaće ovacije. Antička scenografija, humor, specijalni efekati sa dimom... u svakom slučaju, odlična predstava!
 
Dramski studio Gimnazije postoji četrnaest godina i za to vreme je na Susretima gimnazijskih pozorišta u Kragujevcu osvojio sve što se osvojiti može, kolektivno i individualno. Odgajio je šestoro profesionalnih glumaca, izveo dvadesetak premijera sa dvestotinak izvođenja u Srbiji i regionu. Predstava "Bog" je, na ovogodišnjim Susretima, osvojila treće mesto u ukupnom plasmanu, nagradu za najbolju učeničku režiju, prvu nagradu publike, kao i nagrade za sporednu mušku i sporednu žensku ulogu.
 
 
 

DIGITALIZACIJA KULTURNOG NASLEĐA I SAVREMENE UMETNOSTI

Tribina na temu „Digitalizacija kulturnog nasleđa i savremene umetnosti“  održana je u sredu, 20. septembra u 19 časova, u Kulturnom centru „Čukarica“.
O tome na koji način je srpska kultura prisutna u domenu digitalizacije i šta se sve preduzima u ovoj oblasti govorili su Dejan Masliković, pomoćnik ministra kulture i informisanja za razvoj digitalne istraživačke infrastrukture u oblasti kulture i umetnosti i Katarina Konstadinović, istoričar umetnosti.
Tribina je deo programa manifestacije „Dani evropke baštine“ koja se ove godine održava od 15. septembra do 3. oktobra 2017.godine.

"GREEN MOVIE" NA ČUKARICI

 
Juče su čukaričkoj publici, u okviru manifestacije „Dani evropske baštine" predstavljeni spotovi o prirodnim lepotama Srbije, koji su prvi put prikazani ove godine na 1. Festivalu kratkih spotova „Green movie“ u Nišu u organizaciji Zavoda za zaštitu prirode Srbije...DETALJNIJE
 
 
 
 

"JEŽEVA KUĆICA"

PETAK, 22.09. U 19

Dramski studio "BIS!"

Predstava za decu.

"ŠTA IZAZIVA POPLAVE, SUŠE I URAGANE"

 NEDELJA, 24.09. u 18

Predavanje pisca i naučnika prof.Spasoja Vlajića i muzičara i pisca Slobodana Vlajića.

Ulaz slobodan.

"SRPSKA TRADICIJA KROZ MUZIKU"

PONEDELJAK, 25.09. u 20

XXI Muzički susreti "JESEN NA ČUKARICI" 

Srbski pravoslavni pojci.

Ulaz slobodan.

 

"ROMANTIČNO VEČE"

UTORAK, 26.09. u 20

XXI MUZIČKI SUSRETI "Jesen na Čukarici"

 
ZEMUNSKI KAMERNI ORKESTAR
Dirigent - Đorđe Stanković, umetnički rukovodilac - Ružica Velimirović.
 
Ulaz slobodan.

"MUZIKA MEDITERANA"

SREDA, 27.09. U 20

XXI MUZIČKI SUSRETI "Jesen na Čukarici"

TRIO "SENSARTIKA"

Sanja Kalajić - violina, Miloš Marić - gitara, Darko Armenski - klarinet.

Ulaz slobodan.

 

"VEČE FILMSKE MUZIKE"

ČETVRTAK, 28.09. u 20

XXI MUZIČKI SUSRETI "Jesen na Čukarici"

 
TRIO „KAZABLANKA“
 
Branislava Podrumac - sopran, Nataša Radovanović - sopran, Dragana Anđelić Bunjac - klavir.
 
Ulaz slobodan.
 

 

"MUZIKA MLADOSTI"

PETAK, 29.09. u 20

XXI MUZIČKI SUSRETI "Jesen na Čukarici"

 
MLADI TALENTI MŠ „VATROSLAV LISINSKI“
 
Ulaz slobodan.
 

 

"VELIKA TRKA"

NEDELJA, 01.10. U 12

Dečija predstava.

Cena karte: 150,00 din.

Univerzitet za treće doba

Programi Univerziteta za treće doba postali su već tradicionalni u ponudi centra. To su crtanje i slikanje, engleski jezik, tai či čuan, informatička obuka, joga itd..

Studio lepih umetnosti

Studio lepih umetnosti čine: studio klasičnog baleta, studio džez baleta, dramski studio, studio modernog plesa, orijentalnog plesa,  likovna radionica itd.

Programi rekreacije

Programi rekreacije koje u Centru možete pohađati Vi ili Vaše dete su: pilates, joga, zumba fitness, studio densa, joga za trudnice, vežbe za mame i malu decu, rekreativni balet za odrasle itd.