BOG

U ime Studija "BIS!", pozivamo vas da u što većem broju dođete u KC "Čukarica" 14. septembra 2017. u 19.30 časova, kako bismo pozdravili Dramski studio Gimnazije iz Prokuplja, koji u organizaciji Dramskog studija "BIS!" gostuje sa komedijom "BOG" Vudija Alena.
 
Predstava "Bog" na ovogodišnjim Pozorišnim susretima gimnazija Srbije u Kragujevcu pretvorila se u rok/pop/klasični koncert (ili sve u jednom), ostavila publiku oduševljenom sa jedne, i pomalo zbunjenom sa druge strane... Svakako nije uobičajeno kada tri glumca ustanu iz publike i glume da su gledaoci, a u stvari glume da glume da su gledaoci. Iako su publiku ostavili pomalo u konfuziji, njihov talenat je bio evidentan, pa su dobili i stajaće ovacije. Antička scenografija, humor, specijalni efekati sa dimom... u svakom slučaju, odlična predstava!
 
Dramski studio Gimnazije postoji četrnaest godina i za to vreme je na Susretima gimnazijskih pozorišta u Kragujevcu osvojio sve što se osvojiti može, kolektivno i individualno. Odgajio je šestoro profesionalnih glumaca, izveo dvadesetak premijera sa dvestotinak izvođenja u Srbiji i regionu. Predstava "Bog" je, na ovogodišnjim Susretima, osvojila treće mesto u ukupnom plasmanu, nagradu za najbolju učeničku režiju, prvu nagradu publike, kao i nagrade za sporednu mušku i sporednu žensku ulogu.
 
 
 

KONCERT BALERINA KC "ČUKARICA"

Obučene u bajkovite baletske haljine, male balerine Kulturnog centra „Čukarica“, uzrasta od 3 do 12 godina, sinoć su prisutnima u sali priredili jedinstveni doživljaj, plešući uz numere: „Mala sirena“, „Igra s lutkom“,  „Čarobna šuma“, „Prijateljstvo“, „Španska igra“...
Srećne što nastupaju na sceni kao prave balerine, devojčice su, pod stručnom palicom Vesne Šubarić Stanković, izvele 13 koreografija i oduševile prisutne u sali, koji su svaki nastup nagradili gromkim aplauzom.
Studio klasičnog baleta KC „Čukarica“ baziran je na osnovnim tehnikama klasičnog baleta i prilagođen je uzrasnim grupama dece.  Prednosti igranja baleta u ovom uzrastu se, pre svega, ogledaju u ispravljanju deformiteta, ojačavanju muskulature, pravilnom držanju, razvijanju osećaja ravnoteže i motorike tela. Kod devojčica u ranom uzrasnom periodu pored gracioznosti, gipkosti i koordinacije pokreta, balet razvija muzikalnost i osećaj za ritam, predstavljajući osnovu svih plesnih stilova. Vežbanjem se detetu kroz igru i zabavu usađuje osećaj odgovornosti i discipline koji je koristan za dalje školovanje.
Program klasičnog baleta obuhvata i javne časove za roditelje i  dva koncerta koji se organizuju u sali Centra, uz prisustvo publike.
Organizuje se u popodnevnim časovima, dva puta nedeljno u terminima od po 45 minuta.

 

„BEZ POGOVORA“

SREDA, 20.06. u 20

Tekst: Harold Pinter
Režija: Vida Ognjenović
Igraju: Ognjen Drenjanin i Milan Uzelac

Cena karte: 300,00 din.

„BOING BOING“

PETAK, 22.06. u 20

Pozorišna trupa „Artisti“
Režija: Sofija Ristić
Igraju: Milan Vukajlović, Bojana Stojanović, Zorana Teodosić - Loka, Nemanja Puvača, Isidora Ristić i Maja Tadić

Cena karte: 300,00 din.

 

"TELEPORTACIJA"

NEDELJA, 24.06. u 18

Predavanje naučnika i pisca, prof. Spasoja Vlajića i Slobodana Vlajića.

Ulaz slobodan.


 

KNJIŽEVNI PORTRET MILOŠA ELEKA

PONEDELJAK, 25.06. u 20

Klub pisaca Čukarica.

Program vodi: Neđo Ćićo Stojanović.

Ulaz slobodan.


 

BESPLATNA "MODERNA MUZIČKA RADIONICA" U KC "ČUKARICA"

Muzičko udruženje „Džet klok“ i Kulturni centar „Čukarica“ tokom letnjeg raspusta, tačnije od 1. do 15. jula. 2018. godine, za decu uzrasta od 6 do 15 godina, organizuju besplatnu „Modernu muzičku radionicu“.

Muzička radionica je koncipirana tako da deci koja vole muziku i imaju dara za ovu vrstu umetnosti pruži priliku da se oprobaju u pevanju, sviranju gitare, klavira i bubnjeva, i tako im pomogne da se opredele za neku od ponuđenih opcija.
Zainteresovani se mogu prijaviti na imejl: mmradionica@gmail.com.


 

BESPLATNE KREATIVNE RADIONICE TOKOM LETNjEG RASPUSTA NA ČUKARICI

 
Pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu i Kulturnog centra „Čukarica“ tokom predstojećeg letnjeg raspusta biće realizovane besplatne radionice
„IZRADA UNIKATNOG NAKITA” koje će se odvijati u prostorijama Kulturnog centra „Čukarica“, Turgenjevljeva br.5.

Program je namenjen deci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Radionicu vodi Mirjana Vuksanović, dipl. vajar - zlatar.

Zbog ograničenog broja mesta, potrebno je izvršiti prijavljivanje na broj telefona: 011/3552 678.

TERMINI ODRŽAVANjA RADIONICA:

MESEC JUN:
1. grupa
23.06. subota 9-14h i 24.06. nedelja 9-14h

MESEC JUL:
2. grupa
07.07. subota 9-14h i 08.07. nedelja 9-14h

3. grupa
09.07. ponedeljak 9-14h i 10.07. utorak 9-14h

MESEC AVGUST:
4. grupa
16.08. četvrtak 9-14h i 17.08. petak 9-14h

5. grupa
18.08. subota 9-14h i 19.08. nedelja 9-14h i 14-15 h Završna izložba svih radova.
 

Univerzitet za treće doba

Programi Univerziteta za treće doba postali su već tradicionalni u ponudi centra. To su crtanje i slikanje, engleski jezik, tai či čuan, informatička obuka, joga itd..

Studio lepih umetnosti

Studio lepih umetnosti čine: studio klasičnog baleta, studio džez baleta, dramski studio, studio modernog plesa, orijentalnog plesa,  likovna radionica itd.

Programi rekreacije

Programi rekreacije koje u Centru možete pohađati Vi ili Vaše dete su: pilates, joga, zumba fitness, studio densa, joga za trudnice, vežbe za mame i malu decu, rekreativni balet za odrasle itd.