3. ŠTRIHFEST - Pozorišni festival

 

Sinoć je, izvođenjem revijalne predstave „Dobri čovek“, u Kulturnom centru „Čukarica“ završen 3. pozorišni festival  „ŠTRIH FEST“.
 
Ove godine, u takmičarskom delu festivala su odigrane tri predstave:  “Pre rata“ - pozorišna trupa „Artisti“, „Pidžama za šestoro“ - studenti glume Univerziteta Sinergija i „Poziv na pogubljenje“ - amaterski ansambl Studija „BIS“.
 
Glavnu nagradu Kulturnog centra „Čukarica“ - Gran-pri festivala, koja se dodeljuje za najbolje integrisani tekst, dobila je predstava „Pre rata“, u režiji Sofije i Isidore Ristić. 
Članovi ovogodišnjeg žirija,  Dragan Jovičić Jović, reditelj, Milan Lukić, pesnik, i predsednik žirija, Goran Cvetković, pozorišni reditelj i kritičar, pored glavne nagrade dodelili su i: 
Nagradu za najbolju epizodnu mušku ulogu, POVELjU VITEZ ŽARKO, glumcu Nemanji Puvači, za ulogu Proke u predstavi „Pre rata“. 
Nagradu za najbolju epizodnu žensku ulogu, POVELjU VITEŠKO SRCE, glumici Isidori Milinović, za ulogu Suzet u predstavi „Pidžama za šestoro“.
Nagradu za najbolju mušku ulogu, POVELjU MILAN SRDOČ, glumcu Vuku Obućini za ulogu Agatona Arsića u predstavi „Pre rata“.
Nagradu za najbolju žensku ulogu, POVELjU OLIVERA MARKOVIĆ, glumici Ani Vučić, za ulogu Žaklin u predstavi Pidžama za šestoro.
 
Ovaj, po mnogo čemu neobičan i jedinstven festival, zamišljen je kao festival predstava nastalih od odbačenih, odnosno štrihovanih delova teksta. Predstavlja vrlo kreativnu zamisao, koja podstiče sagledavanje scenskog prostora i vremena, umetničkog sadržaja i forme, u ključu posmodernog stvaralaštva.