400 KNjIGA ZA DECU U RASEJANjU

Veliki broj građana, dece i nastavnika se odazvalo ovoj akciji, tako da je za nepuna dva meseca prikupljeno oko 400 knjiga.

Ovom događaju će, pored pomenutih predstavnika iz KC "Čukarica" i škola u dijaspori, prisustvovati i Violeta Đorđević, viši saradnik Biblioteke grada Beograda, Danijela Aleksić, koordinator aktivnosti na projektu "Moje nasleđe", Slavica Brkić Milivanović, profesor srpskog jezika u OŠ "Jovan Dučić", Novi Beograd i Sonja Vuković, pedagog škole u Osojanima, Kosovo i Metohija.

Prisutni će ovom prilikom održati i radni sastanak, drugi po redu, na kome će biti reči o značaju podrške matice Srpskim dopunskim školama u rasejanju i budućim programskim aktivnostima koje će povezati učenike iz ovih škola sa đacima iz Srbije. Analiziraće dosadašnju saradnju i razgovarati o novim oblicima povezivanja.

Akciju "Knjiga za druga", KC "Čukarica" je pokrenuo u oktobru mesecu sa ciljem prikupljanja knjiga za školske biblioteke u dijaspori i ona traje do kraja školske godine, tačnije do juna meseca 2021. godine. Ona je deo projekta "Moje nasleđe" koji je KC "Čukarica" pokrenuo 2018. godine sa ciljem negovanja kulture govora, pisanja i očuvanja bogatog kulturnog nasleđa.