post

МОДЕРНИ ДИГИТАЛНИ АЛАТИ У НАСТАВНОМ ПРОЦЕСУ

Поводом Светског дана књиге, Културни центар „Чукарица“ у сарадњи са професорком Маријом Голубовић, у уторак, 2. априла са почетком у 13 часова, организује јединствени стручни скуп на тему обрада прича, бајки и илустрација путем дигиталних алата WEB 2 I WEB 3.  Скуп ће бити одржан у Културном центру „Чукарица“, сви заинтересовани могу се прикључити онлајн, путем Зум апликације (линк ће бити послат пријављеним учесницима). Довољно је да се пријаве на имејл: ivesna1809@gmail.com, најкасније до 31. марта.

Водитељи скупа су: Марија Голубовић, професор разредне наставе, Весна Игњатовић, професор информатике и Биљана Градојевић, професор технике и технологије.

детаљније
post

МУЗИЧКО-ПОЕТСКО ПУТОВАЊЕ КРОЗ РОМАНТИЗАМ 19. ВЕКА

Поетско-музичко вече „Међу јавом и мед сном” одржано је синоћ у КЦ "Чукарица". Наступила је солисткиња Љиљана Филимоновић са пријатељима. Посетиоци су имали прилику да чују мелодије и стихове стваралаца 19. века који су, по речима ауторке програма Љиљане Филимоновић, дали немерљив уметнички допринос српској култури. Програм с поднасловом „Певано српско песништво 19. века” обухватио је, између осталих, песнике Лазу Костића, Јована Јовановића Змаја, Ђуру Јакшића, Бранка Радичевића, Алексу Шантића, као и композиторе Станислава Биничког, Даворина Јенка, Корнелија Станковића, Исидора Бајића, Јосифа Маринковића.

Посетиоци су имали прилику да на овом музичко-поетском „путовању” отплове у време романтике и чежње, време боема, песника, сликара топлих душа и рањених срца.

post

“ДИГИТАЛНА ХИГИЈЕНА“ - представљање књиге

ПЕТАК, 05.04. у 19

Аутори књиге: Игор Ашманов и Наталија Касперска

Превод: Слободан Стојичевић

О књизи говоре: Слобдан Стојичевић, Драгослав Бокан и Александар Павић

ДИГИТАЛНА ХИГИЈЕНА

Уколико се у свакодневном животу не придржавамо основних правила телесне хигијене, извесно је да ћемо ту врсту немарности платити угроженим здрављем, што је једноставно правило.

Одавно нисмо имали прилике да у рукама држимо књигу која на детаљнији и систематичнији начин излаже разне „болести“ од којих пати такозвано мрежно друштво.

Улаз слободан.

post

„ВИЛОМЕО И ВИЈУЛИЈА“

СУБОТА, 30.03. у 12

Путујуће позориште Мери Попинс

Цена карте: 500,00 дин.